dijous, 28 de gener del 2010

Projectes Fundacion Vicente Ferrer

Despres de l'extraordinaria experiencia d'haber participat en els Specials Olimpics, vaig tenir uns dies de relax a Anantapur, i aixi vaig tenir la possibilitat de coneixer l'abast de la Fundacio Vicent Ferrer.

Vaig estar visitant alguns dels projectes de la fundacio, en tot el districte d'Andhra Pradesh, i en tot tipus de camps.

Vam comencar per una visita al Hospital de Batalapalli, que jo ja coneixia una mica, i em van explicar tot el funcionament, i el que fan a nivell hospitalari, escoles de secs i sords, i tallers que donen feina a les persones amb mes dificultats, i que produeixen allo que podem comprar a les botigues de Vicent Ferrer a tot Espanya.

Un altre dia vam veure la maternitat, espectacular i inolvidable! Els recen nascuts, i les avies rentant-los i fent el seu "ritual", i les curioses maneres de fer dormir els nadons.
















I el tercer dia vam visitar diferents projectes d'ecologia, que estan molt i molt ben montats!

Intentare fer un breu resum de l'organitzacio que arriben a tenir en aquesta Fundacio, ho tenen tot pensat!

Primer construeixen un panta, amb el que tenen aigua en els pous durant tot l'any, i tambe poden regar els camps.
Si al poble tot va be, els hi donen diverses opcions segons el terreny i les possibilitats de cadascu :
En alguns casos els hi proporcionen porcs per criar i vendre.
En altres casos els hi proporcionens vaques, per poder tenir llet per ells, i per poder-la vendre al poble, es un benefici per la comunitat.
Si despres d'1 any, la vaca esta ben cuidada, i la familia esta disposada, te la possibilitat de comprar una altra vaca, i aixi progressivament cada any.
En aquests casos, son les dones les responsables dels animals, aixi tenen un rol important a la familia, i son mes valorades.
Quan una familia te 5 o mes animals, te la possibilitat de construir una planta de biogas, que amb 50kg de purins, dona gas perque aquella familia pugui cuinar.

Algunes families tambe tenen forns solars.




En altres pobles ajuden a cultivar mango o altres aliments. En concret els mangos tarden aproximadament 5 anys a ser productius, pero despres son molt utils per alimentar-se o per vendre.
Quan un poble esta molt involucrat en els mangos, donen l'opcio de fer un pou amb energia solar, i posteriorment fer rec automatic, per goteig o per aspersor.

El que em va deixar impressionada es com tot esta pensat, per anar millorant mica en mica, esforc rere esforc, res es gratuit, tot s'ho han de mereixer, valorar-ho i continuar-ho.

I pensar que no fa ni 40 anys que tota aquesta cadena de projectes estan funcionant i quasi tot Andhra Pradesh viu millor gracies a les ajudes d'Europa, i a les idees que va comencar un bon home com en Vicent Ferrer, i que va poder continuar gracies a moltissims colaborados!









GRACIES a tothom per fer possible que en aquest petit raco de mon, moltes persones puguin viure dignament!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada